Op zoek naar alimentatie?

alimentatie
Advocaat.be Relatie gezin kinderalimentatie.
Alimentatie voor kinderen. Een onderhoudsverplichting ten opzichte van een minderjarig kind is onvoorwaardelijk. Ze hangt niet af van het gedrag van het kind of van de genegenheidsbanden en heeft niets te maken met huwelijk of ouderlijk gezag. Die verplichting steunt louter op de afstamming.
Wie heeft recht op alimentatie? Sleutelmomenten Belfius.
Ze beslissen zelf of er al dan niet alimentatie wordt betaald. Bij onherstelbare ontwrichting: sinds de wet van 2007 is er geen recht meer op alimentatie. De echtgenoote die alimentatie vordert, moet bewijzen dat hij of zij hulpbehoevend is. Lees meer over de fiscale aspecten van alimentatie.
Alimentatie Eerste Hulp Bij Schulden.
Lening, krediet, verzekering. Overheid en justitie. Familie en relaties. Huwelijk en schulden. Huwelijke en belastingschulden. Samenwonen en schulden. Schulden uit erfenis. Familie en relaties Huwelijk en schulden Alimentatie. Een onderhoudsuitkering of alimentatie is een uitkering voor het levensonderhoud van een ex-echtgenoot aan de andere ex-echtgenoot of aan de kinderen uit het huwelijk, na de echtscheiding. De ex of de kinderen hebben recht op die uitkering en worden daarom onderhoudsgerechtigden genoemd. Wie de alimentatie moet betalen is de onderhoudsplichtige. Lees meer over alimentatie en onderhoudsgelden. Alimentatie moet altijd betaald worden. Ook wanneer iemand in schuldbemiddeling is of in een collectieve schuldenregeling zit, moet alimentatie betaald worden. Ik kan de alimentatie niet betalen. Alimentatie moet altijd betaald worden. Ook wanneer iemand in schuldbemiddeling is of in een collectieve schuldenregeling zit, moet alimentatie betaald worden.
Overheid moet alimentatie te vaak voorschieten: Toch" genoeg manieren om ex te doen betalen" De Krant HLN.
Alleenstaande ouders doen daarom steeds vaker een beroep op de Dienst voor Alimentatievorderingen DAVO, zo blijkt uit cijfers die Uyttersprot opvroeg bij minister van Financiƫn Johan Van Overtveldt N-VA. DAVO is in feite een gratis deurwaarder, die de alimentatie voorschiet aan de ouder die er nood aan heeft.
Vijf dingen die u moet weten over alimentatie VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws.
In het gros van de gevallen is het nog steeds de man die de alimentatie betaalt. Dat komt omdat het loon van mannen gemiddeld nog steeds hoger ligt dan dat van vrouwen, en omdat de kinderen in de meeste gevallen nog steeds vaker bij hun moeder inwonen.
Alimentatie of onderhoudsuitkering Vlaanderen.be.
U bevindt zich op: Alimentatie of onderhoudsuitkering. Alimentatie of onderhoudsuitkering. Een onderhoudsuitkering of alimentatie is een uitkering voor levensonderhoud aan. de ex-echtgenoot of ex-echtgenote na een echtscheiding. de kinderen na een echtscheiding of uit elkaar gaan. Alimentatiegeld moet aan de ontvanger de kans geven om na de scheiding in vergelijkbare omstandigheden verder te leven. Naargelang de evolutie van de financiƫle situatie van de partijen, kan de alimentatie stijgen, dalen of opgeheven worden. Als u scheidt met wederzijdse toestemming, dan moet u het eens worden over de eventuele storting van onderhoudsgeld aan u of aan uw ex-partner. Bij een scheiding op grond van onherstelbare ontwrichting kan de economisch zwakke ex-partner onderhoudsgeld bekomen als hij of zij aantoont dit nodig te hebben.
Alimentatie 20 definities Encyclo.
Woord begint met. Woord eindigt op. personen en familierecht: een som geld die dient betaald te worden door een persoon de onderhoudsplichtige aan een andere. Gevonden op https//www.juridischwoordenboek.bezoekalimentatie.: echtscheidingsrecht: aan ex-echtgenoot of ex-partner te betalen kosten om in diens levensonderhoud en dat van hun kinderen. Gevonden op https//www.juridischwoordenboek.nl/zoek/alimentatie.: de alimentatie zelfst.naamw. Uitspraak: alimntatsi regelmatige betaling na je scheiding aan je vroegere partner en kinderen copy Kernerman Dictionaries. SpellingCorrect gespeld: alimentatie komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie. Gevonden op https//www.woorden.org/woord/alimentatie.: 1 Financieele bijdrage 2 Levensonderhoud 3 Onderhoud 4 Ondersteuningsgeld 5 Schadevergoeding 6 Toelage 7 Toelage voor levensonderhoud 8 Uitgaven voor levensonderhoud 9 Uitkering 10 Uitkering bij echtscheiding 11 Uitkering bij een echtscheiding 12 Verzorging 13 Voeding.
Kan ik alimentatie krijgen? Fara. Fara luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes.
Stuur dan een mailtje naar vragen@fara.be met je je telefoonnummer, dan bellen we je op. Bij mensen met een beperking. Na een zwangerschapsafbreking. Real Care Baby. Als er iets mis is. Hulp bij beslissen. Na seksueel misbruik. Afbreking om medische redenen. Abortusverwerking voor jongeren. Fara voor professionals. Fara voor professionals. Begeleiding van zwangerschapskeuzes. Publicaties en producten. Fara voor het onderwijs. Fara voor studenten. Fara voor professionals. Publicaties en producten. Fara voor professionals. Publicaties en producten. Wat zoek je? Bij mensen met een beperking. Na een zwangerschapsafbreking. Real Care Baby. Als er iets mis is. Hulp bij beslissen. Na seksueel misbruik. Afbreking om medische redenen. Abortusverwerking voor jongeren. Fara voor professionals. Begeleiding van zwangerschapskeuzes. Publicaties en producten. Fara voor het onderwijs. Fara voor studenten. Farafoon 016 38 69 50. Farachat Start een chatgesprek. Een gesprek bij ons op kantoor? Maak een afspraak. Kan ik alimentatie krijgen?
Alimentatie Wikifin.
vanaf wanneer alimentatie zal worden betaald: zodra de scheiding werd uitgesproken? Of van bij de start van de scheidingsprocedure? moet er nog alimentatie worden betaald als wie de alimentatie krijgt hertrouwt of een beter betaalde job vindt? kan de alimentatie worden herzien als het inkomen daalt van wie moet betalen?
Moet ik nog alimentatie betalen als mijn kinderen niet willen komen? Wanted Law Legal News.
Home Burgerlijk recht Personen Familierecht Moet ik nog alimentatie betalen als mijn kinderen niet willen komen? Moet ik nog alimentatie betalen als mijn kinderen niet willen komen? Auteur: Wanted Law. Moet ik nog alimentatie betalen als mijn kinderen niet meer willen komen?
Desdalex Advocaten Moet ik alimentatie betalen voor mijn kind?
De omvang van de alimentatie hangt samen met de verblijfsregeling, in die zin dat hoe groter uw bijdrage in natura is, hoe kleiner de alimentatie zal zijn. indien het kind voorheen een weekend per 14 dagen bij u verbleef en er wordt overgeschakeld naar bijvoorbeeld een week-weekregeling, dan zal dit een invloed hebben op de omvang van de alimentatie.

Contacteer ons