Op zoek naar alimentatie?

alimentatie
Advocaat.be Relatie gezin kinderalimentatie.
Er bestaan berekeningsformules om het gemiddelde aandeel van een kind in het gezinsbudget te berekenen waaronder bijvoorbeeld het elektriciteits en waterverbruik van het gezin: De formule van Renard of de formule van de Gezinsbond of de formule van Tremmery of de formule van de Pareto Group. Alimentatie voor de kinderen is niet afhankelijk van de relatievorm.
Wie heeft recht op alimentatie? Sleutelmomenten Belfius.
Ze beslissen zelf of er al dan niet alimentatie wordt betaald. Bij onherstelbare ontwrichting: sinds de wet van 2007 is er geen recht meer op alimentatie. De echtgenoote die alimentatie vordert, moet bewijzen dat hij of zij hulpbehoevend is. Lees meer over de fiscale aspecten van alimentatie.
Alimentatie Eerste Hulp Bij Schulden.
Ook wanneer iemand in schuldbemiddeling is of in een collectieve schuldenregeling zit, moet alimentatie betaald worden. Wanneer je de alimentatie niet betaalt, kan je ex-echtgenoot of je kind aan wie je de alimentatie moet betalen, de DAVO Dienst Alimentatiebevorderingen inschakelen.
Overheid moet alimentatie te vaak voorschieten: Toch" genoeg manieren om ex te doen betalen" De Krant HLN.
Alleenstaande ouders doen daarom steeds vaker een beroep op de Dienst voor Alimentatievorderingen DAVO, zo blijkt uit cijfers die Uyttersprot opvroeg bij minister van Financiën Johan Van Overtveldt N-VA. DAVO is in feite een gratis deurwaarder, die de alimentatie voorschiet aan de ouder die er nood aan heeft.
Vijf dingen die u moet weten over alimentatie VRT NWS: nieuws. Artikel van Sporza. Artikel van VRT Nu. VRT NWS: nieuws. Artikel van Sporza. Artikel van VRT Nu. Artikel van VRT Nu. VRT NWS: nieuws.
Het gebeurt wel vaker dat er tussen ex-partners problemen ontstaan met de betaling van het alimentatiegeld. Op het internet krioelt het van de juridische fora waar mensen hun problemen in verband met alimentatie met elkaar delen. De federale regering heeft daarom de Dienst voor Alimentatievorderingen in het leven geroepen. DAVO kan, als onderdeel van de overheidsdienst Financiën, tussenkomen om het onderhoudsgeld voor te schieten aan de gerechtigde of te innen bij de onderhoudsplichtige. Meer informatie over DAVO vindt u hier. Stijn De Groote. Andere fout opgemerkt? Inhoudelijke fout gezien? Contacteer de nieuwsombudsman. liveblog Coronavirus/Covid-19 Uitzonderlijke toespraak van Britse Queen Elizabeth, Europese Commissievoorzitter wil Marshallplan" voor Europa." Herbekijk Het Journaal Laat. za 04 apr 2353.: Coronavirus/Covid-19 Zeer" ingewikkeld om vandaag frieten te kopen, je moet handig zijn en gestudeerd hebben." za 04 apr 2315.: Herbekijk Het Journaal 7 met VGT. za 04 apr 2028.: Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus/Covid-19.
Alimentatie of onderhoudsuitkering Vlaanderen.be.
Naargelang de evolutie van de financiële situatie van de partijen, kan de alimentatie stijgen, dalen of opgeheven worden. Als u scheidt met wederzijdse toestemming, dan moet u het eens worden over de eventuele storting van onderhoudsgeld aan u of aan uw ex-partner. Bij een scheiding op grond van onherstelbare ontwrichting kan de economisch zwakke ex-partner onderhoudsgeld bekomen als hij of zij aantoont dit nodig te hebben.
Alimentatie 20 definities Encyclo.
de alimentatie zelfst.naamw. Uitspraak: alimntatsi regelmatige betaling na je scheiding aan je vroegere partner en kinderen copy Kernerman Dictionaries. SpellingCorrect gespeld: alimentatie komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie. Gevonden op https//www.woorden.org/woord/alimentatie.: 1 Financieele bijdrage 2 Levensonderhoud 3 Onderhoud 4 Ondersteuningsgeld 5 Schadevergoeding 6 Toelage 7 Toelage voor levensonderhoud 8 Uitgaven voor levensonderhoud 9 Uitkering 10 Uitkering bij echtscheiding 11 Uitkering bij een echtscheiding 12 Verzorging 13 Voeding.
Kan ik alimentatie krijgen? Fara. Fara luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes.
De rechter bepaalt het bedrag en houdt daarbij rekening met de inkomsten van de vader. Meer informatie rond alimentatie? Voor alle informatie rond alimentatie kan je terecht op de website van Familierecht Vlaanderen. Met wie kan ik er over praten?
Alimentatie Online Bereken onderhoudsgeld online.
Wat indien geen akkoord? Invullen van de formulieren. Betaling via de Website. Tot wanneer moet ik alimentatie betalen? Alimentatie voor kinderen is verschuldigd totdat de kinderen zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. Dit betekent tot op het ogenblik dat zij zelf een inkomen verwerven dat hun toelaat om zelfstandig te leven. Dit kan een werkloosheidsuitkering ziekte-uitkering of andere volwaardige sociale uitkering zijn. Dit kan een loon of een wedde zijn of inkomsten uit een zelfstandige activiteit. In geval van een werkloosheidsuitkering vervalt de alimentatie pas na de wachtttijd. Heel wat mensen denken dat de alimentatieplicht eindigt bij de meerderjarigheid. Dit is niet correct. Een eigen inkomen is een bijkomende voorwaarde.
Moet ik nog alimentatie betalen als mijn kinderen niet willen komen? Wanted Law Legal News.
Home Burgerlijk recht Personen Familierecht Moet ik nog alimentatie betalen als mijn kinderen niet willen komen? Moet ik nog alimentatie betalen als mijn kinderen niet willen komen? Auteur: Wanted Law. Moet ik nog alimentatie betalen als mijn kinderen niet meer willen komen?
Desdalex Advocaten Moet ik alimentatie betalen voor mijn kind?
Indien het inkomen van de betalende ouder aanzienlijk is gestegen en dit van de ontvangende ouder gedaald is, dan kan dit tot gevolg hebben dat de wijziging in de alimentatie niet zo substantieel is als verwacht. De omvang van de alimentatie hangt aldus van meerdere factoren af.

Contacteer ons